top of page

Moji

pacienti

Konji

Konj galopira, skače, se zbira, obrača in izteguje svoje telo. Akcija se prenaša iz zadnjih nog preko hrbta in se pretvori v gibanje naprej.

Z dnevnimi obremenitvami konji velikokrat razvijejo subluksacije in posledično bolečine v različnih sklepih. Včasih je težko prepoznati od kod bolečina prihaja ali nasploh prepoznati problem, ki ga konj ima. Klinični znaki so lahko pritajeni, lahko se zamenjajo za druge fizične ali celo vedenjske težave.

 

 

Psi in mačke

Kiropraktika lahko pomaga vsakemu pasjemu športniku in živali, ki je le hišni ljubljenček ter se mu na določenih predelih hrbtenice sosednji vretenci ne moreta gibati v polnem obsegu. 

Bolj kot je žival aktivna in bolj kot obremenjuje kosti, mišice in vezi, hujša postaja sprememba v gibljivosti sklepa (subluksacija). To preprečuje določene funkcije živčnega sistema in povzroča bolečino, ko je žival aktivna. Subluksacije so lahko zelo očitne in je žival lahko zelo prizadeta zaradi vnetja in bolečine ali pa so manj boleče in jih lahko zazna le kiropraktik. Kiropraktik za živali najde mesta subluksacij in ta mesta zopet spravi v gibanje v normalnem obsegu. Kiropraktična prilagoditev je fizična manipulacija, ki uredi biomehaniko posameznega sklepa. Pri tem se sprosti pritisk na hrbtenični živec ali njegovo korenino, zmanjša se vnetje, bolečina, izboljša se prekrvavitev in telesu se omogoči, da pride do samozdravljenja.

Redna kiropraktična terapija bo vašemu konju, psu ali mački omogočila največje udobje in odlično fizično aktivnost. S tem boste preprečili, da bi prišlo do poškodb ali pa omogočili hitrejše okrevanje po poškodbah.

 

Foto: Irena Murovec

bottom of page