top of page

Zakaj bi peljali svojo žival h kiropraktiku?

 

Pri mladičih in živalih v odraščanju, ki imajo predispozicijo za razvoj patologij ali že rastejo nesorazmerno, je kiropraktični pregled neprecenljiv, saj lahko prepreči razvoj večjih anomalij ter omogoči optimalen razvoj živali.

 

—Živali, ki so aktivne v različnih športih : dresura, preskakovanje ovir, vožnja v vpregi, agility, poslušnost, obramba, lovski psi, psi reševalci,…ostanejo veliko dlje časa zdrave ob podpori kiropraktične terapije, saj le ta odpravi ali omili težave še preden se pojavijo prvi simptomi.

 

—S staranjem živali lahko pride do zmanjšane gibljivosti sklepov oz. subluksacij, ki se kažejo kot slabša funkcionalnost določenega predela gibalnega aparata, kot bolečina ali kot slabše delovanje določenih organov ali organskih sistemov.

 

Poškodovana žival ali žival po operaciji veliko lažje okreva s pomočjo kiropraktike, saj le ta odpravi kompenzacijske mehanizme. Istočasno zmanjša bolečino in ohranja gibljivost sklepov.

                           Kiropraktika za živali

Kaj je kiropraktika?

Foto: Irena Murovec

 

 

Kiropraktika je manualna terapija, ki se uporablja za diagnostiko, zdravljenje ter za preventivo pri težavah s hrbtenico in drugimi sklepi. S terapijo obnovimo navezo med hrbtenico in živčnim sistemom zato, da bi ponovno vzpostavili dobro delovanje telesa in zdravje živali.

 

Je metoda, ki skupaj s tradicionalnim veterinarskim zdravljenjem zagotavlja dolgo in zdravo življenje. Je začetek modernega, celostnega pristopa k zdravljenju živali. Obnovi in vzdržuje moč ter dobrobit živali.

bottom of page